Wat tempert kwaadheid?

Kwaadheid op de ex-partner kan goed werken als buffer tegen verlammende droefheid. Het is soms beter kwaad te zijn dan depressief. Aanhoudende scherpe kwaadheid werkt niet goed voor de kinderen omdat kinderen verder moeten met hun beide ouders. Slepende kwaadheid kan voor u op den duur ook een energielek zijn.

 

U wil vooruit. Wat tempert kwaadheid? Doe iets met uw droefheid over het verlies van een liefdesverhouding. Stop uw pijn en angst niet weg. Ze horen immers bij het leven. Spreek erover met volwassenen of schrijf erover in een dagboek. Ga wandelen of iets drinken met een vriend of vriendin, lees een tijdschrift. Slaap wat meer. Doe iets dat wat stoom aflaat en u tijd geeft om terug hoop te vatten. Laat de tijd zijn werk doen. Zich slecht voelen gaat voorbij.

 

Zoek een goede plek voor de kwaadheid die er is. Bel naar vertrouwde mensen. Val uw vrienden lastig. Stap naar een hulpverlener met knellende kwesties zoals Hij is absoluut niet te vertrouwen... Je kunt nooit op haar rekenen... Hij is lui en heeft nooit een vinger in huis uitgestoken... Ze is onverdraaglijk autoritair... Hij is een dronkaard...

 

Bent u heel kwaad op uw ex-partner? Houd afstand, zowel fysiek als emotioneel. Houd telefoons en mails zeer kort en zakelijk. Als u na een tijd eigen vergissingen of 'fouten' ziet, wordt u misschien milder ten aanzien van uw ex.