Het echte leven is ingewikkelder dan de site

Home > Welkom      

Om de site eenvoudig te houden, verwijst "u" naar u alleen of naar u beiden, en verwijst "het kind" zowel naar één kind als naar meerdere kinderen. Een rechter, een advocaat, een notaris of een bemiddelaar kan uiteraard een man of een vrouw zijn. "Hij" betekent in de tekst "hij of zij".
 
Op de site verwijst "uw kind" naar kinderen van verschillende leeftijd of temperament. In het echte leven spelen verschillen natuurlijk wel een grote rol. Vele ouders hebben twee of meer kinderen.

 

Een kleuter, een lagere schoolkind, een jongere en een adolescent vragen een aparte aanpak.

 

Uw kinderen verschillen niet enkel van leeftijd. Ze zijn ook anders en hebben elk een unieke band met u. Er bestaat geen aanpak die goed is voor elk kind.


Het hoofdstuk Uw kind ondersteunen vereenvoudigt het echte leven op nog een andere manier. Kinderen en ouders komen naast elkaar naar voor. Alsof kinderen en ouders los staan van elkaar. Dat is natuurlijk niet zo. Ouders en kinderen steunen elkaar. Wat een kind doet en niet doet, bepaalt mee wat een ouder doet en niet doet, en omgekeerd. Broers en zussen kijken naar elkaar. Wat het ene kind doet en niet doet, beïnvloedt mee wat het andere kind doet en niet doet. Ook de invloed van grootouders, andere familieleden, nieuwe partners, nieuwe kinderen maakt elk uiteengaan anders.

 

Het echte leven is ingewikkeld. Niemand kan weten wat zeker goed is voor uw kind. Maak het niet te moeilijk. Niets moet. Vertrouw uw aanvoelen. Zoek op deze site enkele tips die voor u haalbaar zijn. Probeer en kijk of ze voor u en uw kind goed werken. De meeste ouders en kinderen vinden na verloop van tijd een nieuw evenwicht zonder aanhoudende moeilijkheden. Door bezig te zijn met elkaar. Door te praten en te denken en te zoeken. Als ze de reorganisatie van hun leven in eigen handen hebben en houden, dan voelt dat goed. Het uiteengaan is lastig maar we zoeken er onze weg doorheen.