Vragen beantwoorden

Home > Uw kind ondersteunen      

Hoe gaan jullie scheiden? Waarom gaan jullie naar een advocaat of rechter of bemiddelaar?
Wat doen deze mensen? Hoelang gaat het duren? Wat zullen de nieuwe regelingen zijn? En vooral: waar ga ik wonen? Moet ik verhuizen? Wanneer zie ik mama? Wanneer papa? Hoe moet het nu met opa en het familiefeest? Wat met de vakantie? Zal ik mijn neven nog zien? Blijf ik samen met mijn broer en zus? Ik moet toch niet van school veranderen? Wanneer gaat papa naar zijn nieuw appartement? Zal ik nog naar het voetbal kunnen blijven gaan? Wie zal me dan naar school voeren? Waar zal mijn verjaardagsfeestje dan gegeven worden? Zal ik dan een nieuwe kamer krijgen? Moet ik mijn kamer delen met vreemde kinderen? Moet ik papa zeggen tegen die nieuwe vriend? Moet ik doen wat die zegt?

 

U kunt vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Of u kunt de vragen wat vóór zijn, en zelf wat uitleg geven over praktische gebeurtenissen. Dat stelt uw kind misschien gerust over op til zijnde veranderingen.

 

Kinderen stellen soms moeilijke vragen. Vragen waarop u niet direct een antwoord hebt. Wat dan?

 

'Ik zal erover nadenken. Laten we het er morgen over hebben.' En wat als u morgen nog geen antwoord hebt? Kinderen zijn vaak gerustgesteld als ze horen dat hun zorg niet vergeten is.
'Ik begrijp dat je goed op voorhand wil weten wanneer ik verhuis (of hoeveel zakgeld je zal krijgen). We hebben dat nog niet beslist. Zodra de dag (of het bedrag) vastligt, zal ik het je vertellen.'
Als uw kind het belangrijk vindt dat een belofte wordt nagekomen, belooft u uiteraard best niets wat niet kan.