Zet emoties naast zaken

Hoe beter u met uw emoties omgaat, hoe meer energie u zakelijk in uw ouderschap kan steken. Dat is belangrijk tijdens onderhandelingen over regelingen voor uw kind. Als u emotioneel bent, denkt u minder goed na.

 

Bent u kwaad en/of triest? Doe er iets mee. Zoek een passende plek voor uw kwaadheid of verdriet. Bel naar vertrouwde mensen. Val uw vrienden lastig (niet uw ex of uw kind). Stap naar een hulpverlener met knellende kwesties zoals Hij is absoluut niet te vertrouwen... Je kunt nooit op haar rekenen... Hij is lui en heeft nooit een vinger in huis uitgestoken... Ze is onverdraaglijk autoritair... Hij is een dronkaard...

 

Zet uw gevoelens als ex naast ouderschap. Praat ofwel over de emoties die de scheiding teweegbrengt ofwel over ouderschap. Praat niet over alles tegelijk. Onderhandelt u over regelingen voor uw kind? Zet dan uw blik op de zoektocht naar verstandige regelingen, die goed zijn voor uw kind. Als u niet ingaat op uitdagingen en verwijten van de ex-partner maar uw kind voor ogen blijft houden, zal de andere ouder dit op den duur ook doen.

 

Bent u heel kwaad op uw ex-partner? Houd afstand, zowel fysiek als emotioneel. Spreek enkel als ouder met de andere ouder over de kinderen. Telefoneer of mail op afgesproken uren. Houd telefoons en mails zeer kort en zakelijk. Als u toch zelf wil onderhandelen over uw ouderschap kan u naar een bemiddelaar gaan. Die is getraind om emoties naast zaken te zetten.